Przygotowanie:
1. Słodkie ziemniaki gotować przez 20 minut. Oczyścić podudzia kurczaka i osuszyć. Owinąć boczkiem i włożyć 1 liść szałwii pod boczek.
2. Nasmarować grill oliwą, grillować podudzia z każdej strony na kolor złoto-brązowy.
3. W międzyczasie wymieszać musztardę, ½ łyżeczki soli i dżem morelowy. Stopniowo dodawać w oliwę z oliwek. Ściąć rzeżuchę, wymieszać z winegretem. Bataty odcedzić, ostudzić i obrać. Pokroić na plasterki i grillować z obu stron. Wymieszać bataty z winegretem.
4. Owoce awokado przekroić na połówki. Usunąć pestki, wyjąć miąższ, pokroić w plastry. Plasterki koziego serka pokroić na połówki. Starannie wymieszać awokado i kozi ser z batatami. Kurczaka pokryć sosem chili. Podawać z sałatką.
Czas przygotowania: Około 45 minut